Bratislavský tokáň s haluškami

2015-12-10

Ingrediencie

  • 300 g 300 g hovädzej roštenky
  • 300 g 300 g bravčovej panenky
  • 300 g teľacieho karé
  • 50 g údenej slaniny
  • 2 ks cibule
  • 3 ks čerstvé papriky
  • 3 ks paradajky
  • trochu hladkú múku
  • trochu olej
  • trochu soľ
  • trochu mleté čierne korenie
  • 500 g hladkej múky
  • 5 dl smotany na varenie
  • 2 ks vajcia

Postup

Krok 1

Na oleji opečieme nadrobno pokrájanú slaninu a speníme na nej nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na rezance pokrájanú roštenku, o niekoľko minút neskôr na rovnaké rezance pokrájanú panenku a po chvíli na rezance pokrájané teľacie. Po opečení mäso osolíme, okoreníme, pridáme na kolieska pokrájané papriky a ošúpané paradajky. Dusíme, pokým mäso nie je mäkké. Pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali 1 lyžicu hladkej múky a za občasného miešania varíme ešte 10 minút. Halušky: múku rozmiešame s vodou, soľou a vajcami tak, aby sme získali polotekuté cesto. Časť cesta natrieme na dosku a nožom alebo lyžicou z neho odtrhávame do vriacej vody halušky. Po vyplávaní halušiek na hladinu varíme ešte 3 minúty a scedíme ich.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1934
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1935

Podobné recepty:
  • Kniežací guláš

    Kniežací guláš

  • Večera starého mládenca

    Večera starého mládenca

  • Pečeňové závitky

    Pečeňové závitky

kuk