Koláč s figami a gorgonzolou

2012-04-06

Ingrediencie

  • 1 závinové lístkové cesto, 200 g gorgonzoly, 1 lyžicu lístkov oregana, 4 čerstvé figy, 1 lyžicu medu, 1 lyžicu oleja, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, za hrsť potočnice, 4 plátky prosciutta.

Postup

Krok 1

Na vychladené závinové lístkové cesto položíme tanier dnom hore a ostrým nožom vykrojíme kruh. Gorgonzolu vidličkou rozmiagame a natrieme na cesto. Na koláč poukladáme lístky oregana. Figy pokrájame na štvrtiny a poukladáme na koláč. Med vymiešame s lyžicou oleja a mletým čiernym korením. Polovicu dressingu nafŕkame na koláč, na lístky oregana a na figy. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 20 minút. Hrsť potočnice a kúsky prosciutta pokvapkáme zvyškom dressingu a dáme na upečený koláč.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 705
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

706

Podobné recepty:
  • Americký koláč

    Americký koláč

  • Citrónová poleva II

    Citrónová poleva II

  • Jednoduchá tvarohová štrúdľa

    Jednoduchá tvarohová štrúdľa

kuk