Koláč s figami a gorgonzolou
2012-04-06- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 1 závinové lístkové cesto, 200 g gorgonzoly, 1 lyžicu lístkov oregana, 4 čerstvé figy, 1 lyžicu medu, 1 lyžicu oleja, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, za hrsť potočnice, 4 plátky prosciutta.
Postup
Krok 1
Na vychladené závinové lístkové cesto položíme tanier dnom hore a ostrým nožom vykrojíme kruh. Gorgonzolu vidličkou rozmiagame a natrieme na cesto. Na koláč poukladáme lístky oregana. Figy pokrájame na štvrtiny a poukladáme na koláč. Med vymiešame s lyžicou oleja a mletým čiernym korením. Polovicu dressingu nafŕkame na koláč, na lístky oregana a na figy. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 20 minút. Hrsť potočnice a kúsky prosciutta pokvapkáme zvyškom dressingu a dáme na upečený koláč.