Čokoládový fondánový zákusok
2016-04-20- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 50 min.
Popis
Sladký dezert, ktorý sa Vám bude doslova rozplývať na jazyku!
Ingrediencie
- 100 g masla
- 160 g tmavej čokolády
- 1/4 šálka múky
- 1/2 šálka práškového cukru
- 3/4 šálka mletých mandlí
- 2 ks bielky
- maslo na vytretie formičiek
- 100 g tmavej čokolády
Postup
Krok 1
V miske nad parou roztopíme maslo. Do masla pridáme polámanú tmavú čokoládu. Po rozpustení vymiešame do hladkej hmoty. Osobitne zmiešame preosiatu múku, preosiaty práškový cukor, mleté mandle a 2 bielky. Primiešame takmer vychladnutú čokoládovú hmotu a dôkladne premiešame.
Krok 2
Formičky podobné formičkám na muffiny vytrieme maslom a naplníme ich do 3/4 pripravenou hmotou. Do každej naplnenej formičky, do stredu, zatlačíme jednu kocku čokolády tak, aby bola v strede ukrytá. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C 20 minút.
Krok 3
Po vyklopení ihneď podávame. Ak ich chceme podávať neskôr, necháme ich vo formičkách pri izbovej teplote. Potom ich pred podávaním krátko zahrejeme v mikrovlnnej rúry, aby sa čokoláda v strede roztopila.