Rýchla čokoládová torta
2012-04-06- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 125 g masla, 375 g tmavej čokolády, 1 šálku trstinového cukru, 1/2 šálky polohrubej múky, 1 šálku mletých mandlí, 2 lyžice mlieka, 5 vajec, kakao na posypanie.
Postup
Krok 1
Nad parou roztopíme maslo a tmavú čokoládu. Keď sa maslo s čokoládou dokonale spoja, misku dáme z pary dolu a primiešame šálku trstinového cukru. Pridáme preosiatu polohrubú múku, šálku mletých mandlí, dve lyžice mlieka a dôkladne premiešame. Teplota hmoty by už nemala byť vysoká, preto môžeme pridať 5 vajec. Dôkladne premiešame. Hmotu vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, ktorý prilepíme k forme maslom. Naplnenú formu prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút. Upečenú tortu necháme vychladnúť a až potom ju vyberieme z formy. Tortu posypeme kakaom. Tortu krájame horúcim nožom (nahrejeme v horúcej vode a utrieme do sucha), pred každým rezom nôž očistíme. Pri podávaní môžeme pridať k torte šľahačku a horúce maliny.