Žárkoe s hubami (pečienka s hubami)
2012-04-15- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Ruská kuchyňa
Ingrediencie
- 700 g hovädzieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľu, 60 g paradajkového pretlaku, olej, 1 lyžicu hladkej múky, 150 g lesných húb, 0,4 dl červeného vína, mleté čierne korenie, soľ.
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso nakrájame na porcie. Kocky slaniny osmažíme na lyžici oleja spolu s mäsom a nakrájanou cibuľou. Všetko zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby mäso bolo pokryté. Pridáme víno, soľ a korenie a dusíme do mäkka pri nízkej teplote. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájané huby. Pridáme múku a paradajkový pretlak. Po krátkom dusení pridáme k mäsu. Ako prílohu k pečienke s hubami podávame ryžu, zemiaky alebo ruskú klasiku - pohánku. Je to chutné hlavné jedlo, recept tradičnej ruskej kuchyne.