Žárkoe s hubami (pečienka s hubami)

2012-04-15

Ingrediencie

  • 700 g hovädzieho mäsa, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľu, 60 g paradajkového pretlaku, olej, 1 lyžicu hladkej múky, 150 g lesných húb, 0,4 dl červeného vína, mleté čierne korenie, soľ.

Postup

Krok 1

Hovädzie mäso nakrájame na porcie. Kocky slaniny osmažíme na lyžici oleja spolu s mäsom a nakrájanou cibuľou. Všetko zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby mäso bolo pokryté. Pridáme víno, soľ a korenie a dusíme do mäkka pri nízkej teplote. Na oleji osmažíme nadrobno pokrájané huby. Pridáme múku a paradajkový pretlak. Po krátkom dusení pridáme k mäsu. Ako prílohu k pečienke s hubami podávame ryžu, zemiaky alebo ruskú klasiku - pohánku. Je to chutné hlavné jedlo, recept tradičnej ruskej kuchyne.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 799
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

800

Podobné recepty:
  • Grécka šošovicová polievka

    Grécka šošovicová polievka

  • Kaspačo II

    Kaspačo II

  • Roláda na grécky spôsob

    Roláda na grécky spôsob

kuk