Omáčka z medvedieho cesnaku s chlebovými krutonkami
2012-04-27- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Iné , Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
Ingrediencie
- olej, 1/2 cibule, solčanka, cukor, zeleninová kocka /klare gemusebruhe/, menšie množstvo rôznej zeleniny, kurkuma, ovsená múka, voda z mrazničky, cca 2 plné hrste medvedieho cesnaku - pozn.: lístok po lístku zvlášť umyjeme, prezrieme a poškodené časti odstránime, menšia polovica mrkve, za hrsť mrazenej kukurice, chieb pokrájaný na kocočky osmahnutý na oleji
Postup
Krok 1
cibuľu pokrájame nadrobno, dáme na olej, pridáme trocha vegety, alebo soli a chvíľu osmahneme, potom pridáme štipku cukru., medzitým varíme v druhej nádobe v menšom množstve vody, ktorú sme ochutili zeleninovou kockou /klare gemusebruhe/ kúsok petržlenu, brokolice a kapusty - nejaké zbytky zeleniny vhodné na vývar., k osmahnutej cibuli pridáme ovsenú múku a zalejeme vodou /môže byť aj tzv. roztopená zmrazená voda z mrazničky, chvíľu miešame do mierneho zhustnutia, nakoniec priáme kurkumu a cca 2 plné hrste listov medvedieho cesnaku, pokrájané na väčšie kúsky, už nevaríme, iba premiešame a do odstavenej omáčky s vývarom pridáme ešte najemno pokrájanú mrkvu a trocha mrazenej kukurice, podávame s chlebovými krutonkami