Vajcový srnčí chrbát

2012-06-02

Ingrediencie

  • 300 g syra typu Eidam, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 7 vajec natvrdo uvarených, soľ, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 2,5 dl majonézy, 100 g červenej kalifornskej papriky, 100 g šunky, 20 g želatíny, 2 lyžice nadrobno pokrájanej pažítky.

Postup

Krok 1

Plnka: Na malé kocky pokrájanú papriku povaríme vo vode. Natvrdo uvarené vajcia nadrobno pokrájame a zmiešame s vychladnutou paprikou a nadrobno pokrájanou šunkou. Primiešame soľ, mleté čierne korenie, majonézu a želatínu pripravenú podľa návodu na obale. Syr uzatvorený do mikroténového vrecúška varíme vo vode asi 30 minút. Po uvarení syr vyberieme z vrecúška a prikrytý mikroténom rozvaľkáme. Posypeme petržlenovou vňaťou a valčekom zatlačíme do plátu syra. Formu „srnčí chrbát“ vysteliem potravinárskou fóliu a vložíme do nej rozvaľkaný syr. Naplníme plnkou a vrch prekryjeme syrom prečnievajúcim z formy. Odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Krájame na plátky, ktoré posypeme nadrobno pokrájanou pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 454
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

455

Podobné recepty:
  • Celozrnné sušienky

    Celozrnné sušienky

  • Vajcia plnené jemným krémom

    Vajcia plnené jemným krémom

  • Nátierka z tresčej pečene I

    Nátierka z tresčej pečene I

kuk