Studený plnený syr

2012-06-18

Ingrediencie

  • 300 g tvrdého syru (typu Eidam), 8 vajec uvarených natvrdo, 2,5 dl tatárskej omáčky, 100 g šunky, 50 g čerstvej kapie, 3 lyžice najemno pokrájanej pažítky, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Celý kus syru vložíme do mikroténového vrecúška, vrecúško uzatvoríme na uzol dáme variť do vody. Varíme asi 20 minút. Vrecúško so syrom vyberieme, otvoríme, syr „vylejeme“ na dosku pokrytou potravinárskou fóliou. Prikryjeme druhou fóliou a rozvaľkáme na plát. Plát rovnomerne posypeme pažítkou, ktorú valčekom zatlačíme do syru. Syrový plát vložíme do formy – korýtka, vystlanej potravinárskou fóliou. Natvrdo uvarené vajcia nadrobno pokrájame a zmiešame s nadrobno pokrájanou šunkou a paprikou. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, tatársku omáčku a želatínu rozpustenú v malom množstve teplej vody (podľa návodu na obale). Premiešame a vylejeme do formy vystlanej plátom syru. Prečnievajúce okraje syrového plátu prehneme navrch, čím formu uzatvoríme. Zľahka postláčame a odložíme do chladničky na niekoľko hodín. Stuhnutý plnený syr vyklopíme, fóliu odstránime a pokrájame na plátky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 601
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

602

Podobné recepty:
  • Sušienky z ovsených vločiek

    Sušienky z ovsených vločiek

  • Crepes s čučoriedkami

    Crepes s čučoriedkami

  • Rezance s makom I

    Rezance s makom I

kuk