Slávky s cibuľovou omáčkou a zapečenou bagetou

2012-09-21

Ingrediencie

  • 1 kg mušlí – slávky, 1 lyžicu soli, 2 lyžice olivového oleja, 4 bobkové listy. Na omáčku: 65 g masla, 1 veľkú cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 2 bobkové listy, 0,5 l bieleho vína, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 citrón. 1 bagetu, 60 g masla, 3 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Omáčka: na masle speníme cibuľu pokrájanú na mesiačiky, pridáme tri strúčiky cesnaku pokrájané na tenké plátky. Pridáme dve lyžice olivového oleja, 2 bobkové listy, 0,5 l bieleho vína, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate. Očistené slávky dáme do vriacej vody so soľou, olivovým olejom, bobkovým listom. Varíme asi 5 minút. Slávky scedíme, vysypeme do omáčky a premiešame. Polejeme šťavu s jedného citróna. Podávame s bagetou zapečenou s maslom a cesnakom: do bagety urobíme nožom zárezy vo vzdialenosti asi dvoch centimetrov. Pri vytváraní zárezov dbáme, aby sme bagetu neprekrojili až do konca. Do každého druhého zárezu vložíme plátok masla. Do zárezov bez masla povkladáme tenké plátky cesnaku. Bagetu vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a krátko zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 440
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

441

Podobné recepty:
  • Filé z tresky v strúhaných zemiakoch

    Filé z tresky v strúhaných zemiakoch

  • Treska so syrom

    Treska so syrom

  • Tigrie krevety na kokosovom mlieku

    Tigrie krevety na kokosovom mlieku

kuk