Voňavá sekaná na paradajkách

2012-09-29

Ingrediencie

  • 250 g plátkov schwarzwaldskej šunky (alebo pancetty), 75 g na tenko nakrájanej chorizo klobásy, 4 až 6 lístkov bazalky. Ochutené mleté mäso: 750 g mletého mäsa, 1/2 lyžičky soli, 250 g strúhaného syra, 4 vetvičky tymianu, 2 žemle, 1 dl mlieka na navlhčenie žemlí, 3 vajcia, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžičku drvenej rasce, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžicu majoránu. Paradajková omáčka: 1 konzervu (450 g) paradajkových kúskov, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej bazalky, 1 lyžičku sušeného oregana, 2 lyžice olivového oleja.

Postup

Krok 1

Na pracovnú dosku dáme potravinársku fóliu, na ňu navlhčený papier na pečenie. Na papier poukladáme tesne vedľa seba (aby sa prekrývali) plátky schwarzwaldskej šunky. Do stredu poukladáme plátky choriza, lístky bazalky. Na to položíme bochník z ochuteného mletého mäsa. Ochutené mleté mäso: mleté mäso zmiešame so soľou, strúhaným syrom, lístkami tymianu, žemľami navlhčenými v mlieku, vajcami, nadrobno pokrájanou cibuľou, nadrobno pokrájaným cesnakom, mletým čiernym korením, drvenou rascu, petržlenovou vňaťou a majoránom. Pomocou papiera všetko zvinieme. Ak je to potrebné, doplníme ešte plátky schwarzwaldskej šunky. Papier odstránime a sekanú zabalíme, veľmi tesne, do potravinárskej fólie. Zabalenú sekanú preložíme do plechovej misky typu srnčí chrbát. Misku položíme do pekáča s vodou a pri teplote okolo 140 stupňov Celzia pečieme v rúre asi 1,5 až 2 hodiny. Necháme vychladnúť, odstránime fóliu a nakrájame na plátky. Paradajková omáčka: na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme krájané paradajky z konzervy, bazalku, sušené oregano a krátko povaríme. Podávame tak že na tanier dáme dve lyžice paradajkovej omáčky, plátky sekanej a zemiakovú kašu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 930
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

931

Podobné recepty:
  • Hovädzie s fazuľou na kanadský spôsob

    Hovädzie s fazuľou na kanadský spôsob

  • Sviečková pečienka na anglický spôsob

    Sviečková pečienka na anglický spôsob

  • Olivový guláš na turecký spôsob

    Olivový guláš na turecký spôsob

kuk