Čierne špagety s mušľami

2016-04-14
  • Počet porcií : 2
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 60 min.

Popis

Zmes troch druhov cestovín s chutnou omáčkou.

Ingrediencie

  • 200 g čiernych špagiet
  • soľ
  • 800 g mušlí
  • 40 g masla
  • 1 ks väčšiu cibuľu
  • 0,5 dl olivového oleja
  • 2 strúčik cesnaku
  • 2,5 dl bieleho vína
  • 250 g očisteného sépiového trupu (približne 2 schránky)
  • 3 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 strúčik cesnaku
  • 100 g cherry paradajok
  • 1 dl bieleho vína
  • 60 g masla
  • 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate

Postup

Krok 1

Mušle očistíme a skontrolujeme, či sú uzatvorené. Pootvorené a otvorené vyhodíme.

Krok 2

Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masla s olivovým olejom. Pridáme na plátky pokrájané dva strúčiky cesnaku, krátko osmažíme s cibuľou a pridáme mušle. Zosilníme oheň, podlejeme bielym vínom, premiešame a prikryté krátko povaríme (dovtedy, až sa mušle otvoria). Ak sa niektorá mušľa neotvorila, vyhodíme ju.

Krok 3

Do osolenej vody dáme variť 200 g špagiet. Sépiové trupy očistené, pokrájame na krúžky a vhodíme do 3 lyžíc rozpáleného olivového oleja. Osolíme, okoreníme a pridáme tri strúčiky na plátky pokrájaného cesnaku, cherry paradajky prekrojené na polovice, podlejeme bielym vínom. Necháme zovrieť, pridáme maslo a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.

Krok 4

Zamiešame a odstavíme z ohňa. Pridáme uvarené špagety a mušle, premiešame a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 586
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

587

Podobné recepty:
  • Krevety na cesnaku II

    Krevety na cesnaku II

  • Fašírky z tuniaka

    Fašírky z tuniaka

  • Kamenáč zapečený v alobale

    Kamenáč zapečený v alobale

kuk