Čierne špagety s mušľami
2016-04-14- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 30 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Zmes troch druhov cestovín s chutnou omáčkou.
Ingrediencie
- 200 g čiernych špagiet
- soľ
- 800 g mušlí
- 40 g masla
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 0,5 dl olivového oleja
- 2 strúčik cesnaku
- 2,5 dl bieleho vína
- 250 g očisteného sépiového trupu (približne 2 schránky)
- 3 lyžica olivového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 strúčik cesnaku
- 100 g cherry paradajok
- 1 dl bieleho vína
- 60 g masla
- 1 lyžica nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
Postup
Krok 1
Mušle očistíme a skontrolujeme, či sú uzatvorené. Pootvorené a otvorené vyhodíme.
Krok 2
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masla s olivovým olejom. Pridáme na plátky pokrájané dva strúčiky cesnaku, krátko osmažíme s cibuľou a pridáme mušle. Zosilníme oheň, podlejeme bielym vínom, premiešame a prikryté krátko povaríme (dovtedy, až sa mušle otvoria). Ak sa niektorá mušľa neotvorila, vyhodíme ju.
Krok 3
Do osolenej vody dáme variť 200 g špagiet. Sépiové trupy očistené, pokrájame na krúžky a vhodíme do 3 lyžíc rozpáleného olivového oleja. Osolíme, okoreníme a pridáme tri strúčiky na plátky pokrájaného cesnaku, cherry paradajky prekrojené na polovice, podlejeme bielym vínom. Necháme zovrieť, pridáme maslo a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
Krok 4
Zamiešame a odstavíme z ohňa. Pridáme uvarené špagety a mušle, premiešame a podávame.