Špargľový šalát
2012-11-22- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Zeleninové šaláty
Ingrediencie
- 200 g bielej špargle, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu medu, 2 lyžice olivového oleja, 1 citrón (iba šťavu), 1/2 limety (iba šťavu), 1/2 čerstvého feniklu, 2 lyžice nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Špargľu dáme variť do osolenej a citrónom okyslenej vody. Uvaríme do polomäkka. Špargľu schladíme v studenej vode a pokrájame. Med vymiešame s olivovým olejom, citrónovou a limetovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Fenikel pokrájame na tenké rezančeky. Fenikel a pokrájanú špargľu zmiešame s medovým dressingom.