Polievka z morských plodov

2012-11-24

Ingrediencie

  • 6 strúčikov cesnaku, 1 cibuľu, olej, 600 g mušlí (slávok), 1 citrón, 2 mrkvy 1 stonku stopkového zeleru, 2 paradajky, 3 bobkové listy, 1 čili papričku, soľ, 2 trupy sépie, 2 filety ostrieža, 250 g očistených granátov, petržlenovú vňať, 1 citrón (pri podávaní).

Postup

Krok 1

Na oleji speníme na plátky pokrájané strúčiky cesnaku, cibuľu pokrájanú na väčšie kocky. Pridáme mušle, citrónovú šťavu a premiešame. Prikryjeme a dusíme asi 5 minút. Do druhého hrnca dáme olej a osmažíme na ňom mrkvu a stopkový zeler pokrájaný na kocky. Premiešame a dusíme asi 3 minúty. Pridáme paradajky pokrájané na kocky, bobkové listy, celú čili papričku, soľ a precedenú šťavu z mušlí. Premiešame. Trupy sépie pokrájame na štvorce, pridáme k zelenine. Filety ostrieža pokrájame na väčšie kúsky, pridáme k zelenine, podlejem asi litrom vody a necháme zovrieť. Mušle pootvárame (neotvorené vyhodíme) a do polievky vložíme ti polovice, v ktorých je mäso mušle. Prázdne polovice ulít vyhodíme. Pridáme očistené granáty, opatrne premiešame a varíme asi 5 minút. Do každej porcie dáme nakrájanú petržlenovú vňať a mesiačik citróna.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 746
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

747

Podobné recepty:
  • Šajtlava so žobráckymi taškami

    Šajtlava so žobráckymi taškami

  • Jahodová polievka s krupicou

    Jahodová polievka s krupicou

  • Bulharský fazuľkový guláš

    Bulharský fazuľkový guláš

kuk