Citrónový puding
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Ovocné dezerty
- Počet porcií : 2
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 20 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Dezert podávame s vanilkovou zmrzlinou a čerstvým ovocím.
Ingrediencie
- 1 ks citrón
- 1,5 šálka krupicového cukru
- 3/4 šálka smotany
- 3 ks žĺtky
- 2 lyžica kukuričnej škrobovej múčky
- 30 g masla
Postup
Krok 1
Z citróna odkrojíme konce a citrón pokrájame na mesiačiky. Povyberáme a odstránime kôstky. Vložíme do mixéru, pridáme cukor a dôkladne rozmixujeme. Prilejeme smotanu, pridáme žĺtky, kukuričnú škrobovú múčku, rozpustené maslo a dôkladne vymixujeme. Hmotu vylejeme do maslom vymastených keramických misiek, vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C asi 20 minút (až sa na povrchu vytvorí svetlo hnedá škrupina).
Krok 2
Podávame v miskách v ktorom sa puding piekol.