Osso Bucco - pečené teľacie koleno, lýtko

2015-09-29
  • Osso Bucco - pečené teľacie koleno, lýtko

Ingrediencie

  • 6 plátkov teľacieho kolena, resp. lýtka, 500 g mrkvy, 2 stonky stonkového zeleru, 2 cibule, 1 l paradajkovej šťavy, 100 g masla, 10 ančovičiek, 1 citrón, hladkú múku, olivový olej, mleté čierne korenie, soľ, 3 dl bieleho suchého vína, 3 vetvičky tymianu.

Postup

Krok 1

Mäso na osso bucco si necháme narezať z teľacích kolien a lýtok aj so špikovou kosťou na rovnakú hrúbku, asi 2 cm. Plátky mäsa obalíme v hladkej múke zmiešanej so soľou a mletým čiernym korením a opečieme ich na veľmi horúcom oleji. Mäso poukladáme do pekáča v jednej vrstve. Do výpeku pridáme maslo a opražíme na ňom pokrájanú cibuľu. Po chvíli pridáme mrkvu a stonkový zeler. Zeleninu opečieme, pridáme posekané ančovičky, premiešame a rozložíme do pekáča okolo mäsa. Pridáme vetvičky tymianu, polovicu paradajkovej šťavy a polovicu víno. Zvyšok paradajkovej šťavy a vína pridáme počas pečenia. Vložíme do rúry vyhriatej na 120 až 150 stupňov Celzia a pečieme asi 4 hodiny. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Zeleninu so šťavou precedíme. Do omáčky primiešame maslo, citrónovú kôru a krátko povaríme. Na taniere dáme zeleninu, mäso a prelejeme šťavou. K osso bucco podávame ľahšie červené víno.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 165
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

166

Podobné recepty:
  • Pečeň na japonský spôsob

    Pečeň na japonský spôsob

  • Pečené hovädzie mäso s yorkshirským pudingom

    Pečené hovädzie mäso s yorkshirským pudingom

  • Rozmarínové mäsko

    Rozmarínové mäsko