Tvarohové pirohy s kôprom
2012-12-28- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Iné , Bezmäsité pokrmy , Múčniky , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 500 g polohrubej múky, 5 vajec, 250 g uvarených zemiakov, 250 g hrudkového tvarohu, 2 dl pochúťkovej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 1 viazaničku kôpru, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku mletej červenej papriky, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 vajce, 65 g masla.
Postup
Krok 1
Cesto vymiesime z múky a vajec. Necháme chvíľu odležať a rozvaľkáme ho na plát tenký asi 3 mm. Pokrájame na štvorce s rozmermi asi 8 x 8 cm. Uvarené zemiaky rozmiagame, primiešame tvaroh a smotanu. Cesnak nadrobno pokrájame, zmiešame s pokrájaným kôprom, krátko osmažíme na oleji, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame so zemiakovou hmotou s tvarohom a smotanou. Primiešame lyžičku mletého čierneho korenia. Kôpky náplne kladieme na štvorce cesta, okraje potrieme vajcom, cesto preložíme, uzatvoríme a vhodíme do vriacej vody. Varíme, pokým pirohy nevyplávajú na povrch. Z vody ich vyberieme dierovanou naberačkou a zmiešame s roztopeným maslom.