Paradajková polievka na mexický spôsob

2013-01-03

Ingrediencie

  • 3 lyžice oleja, 3 jarné cibuľky, viazaničku vňate koriandru, 3 strúčiky cesnaku, 5 opečených a ošúpaných kapii, 2 konzervy (spolu asi 1 kg) paradajkových kúskov, za hrsť ryže, soľ, 1 limetu. Na dozdobenie a dochutenie: 1 vrecúško mexických tortíl (trojuholníčky), 1 feferón, 50 g čedaru, 2,5 dl nízkotučného jogurtu, 6 lístkov mäty, 2 lyžice konzervovaných jalapeňos, 3 jarné cibuľky, 100 g fety, 200 g cherry paradajok, 1 avokádo.

Postup

Krok 1

V hrnci zahrejeme olej a pridáme doň na 2 cm dlhé kúsky pokrájané jarné cibuľky, stonky z vňate koriandru a tri strúčiky prelisovaného cesnaku. Krátko osmažíme, pridáme opečené a ošúpané kapie, paradajkové kúsky z konzervy, 1 liter vody a privedieme do varu. Pridáme za hrsť ryže a varíme pokým ryža nezmäkne. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Ak je to potrebné, zriedime vriacou vodou, dochutíme soľou a odstavíme. Primiešame šťavu z jednej limety. K polievke podávame: mexické tortily rozložíme na plech, zmiešame ich s nakrájaným feferónom, posypeme nahrubo postrúhaným čedarom a vložíme do vyhriatej rúry na 3 až 4 minúty. Jogurt, zopár lístkov mäty a zavárané papričky jalapeňos rozmixujeme. Pokrájame jarnú cibuľku, rozdrobíme fetu, pokrájame vňať koriandru, pokrájame na polovice (štvrtiny) cherry paradajky, pridáme kúsky avokáda. Podávame tak, že zo všetkého dáme do misiek, zalejeme polievkou a pokvapkáme ochuteným jogurtom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 492
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

493

Podobné recepty:
  • Talianska polievka z morských plodov

    Talianska polievka z morských plodov

  • Paprikášová polievka

    Paprikášová polievka

  • Šošovicová polievka s krúpami

    Šošovicová polievka s krúpami

kuk