Šťaveľová krémová polievka

2013-01-03

Ingrediencie

  • 4 jarné cibuľky s vňaťou, 50 g masla, 300 g zemiakov, 1 l slepačieho vývaru, 2,5 dl šľahačkovej smotany, soľ, mleté biele korenie, 150 g šťaveľu.

Postup

Krok 1

Jarnú cibuľku nakrájame na malé kolieska a krátko ju osmažíme na masle. Ošúpané zemiaky pokrájame nadrobno a pridáme k cibuľke, podlejme slepačím vývarom a uvaríme ich do mäkka. Pridáme šľahačkovú smotanu a ochutíme soľou a korením. Po opätovnom zovretí pridáme umytý, pokrájaný šťaveľ. Povaríme asi jednu minútu a rozmixujeme ponorným mixérom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1059
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1060

Podobné recepty:
  • Debrecínska fazuľová polievka

    Debrecínska fazuľová polievka

  • Rajčiaková polievka s oštiepkom

    Rajčiaková polievka s oštiepkom

  • Zverinový krém

    Zverinový krém

kuk