Mramorovaný tvarohový koláč

2013-01-14

Ingrediencie

  • 100 g hladkej múky, 100 g polohrubej múky, 100 g masla, 1 vajce. Na náplň: 500 g mäkkého tvarohu, 250 g kyslej smotany, 2 vrecúška vanilkového cukru, 2 až 3 lyžice krupicového cukru, 3 vajcia, 100 g čokolády s vyšším obsahom kakaa.

Postup

Krok 1

Hladkú a polohrubú múku zmiešame, pridáme studené, nahrubo nastrúhané maslo, vajce a rukou vypracujeme pomerne tuhé cesto. Ak by bolo cesto veľmi tuhé, pridáme dve až tri lyžice studenej vody. Cesto zabalíme do fólie a odložíme na 20 minút do chladničky. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku asi dvoch milimetrov a vystelieme ním tortovú formu. Cesto popicháme vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 10 minút. Polámanú čokoládu rozpustíme nad parou a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so smotanou, postupne po jednom, vmiešame vajcia, vanilkový a krupicový cukor. Polovicu tvarohovej zmiešame ju s čokoládou. Na upečený korpus dáme do stredu 2 lyžice bielej plnky, necháme roztiecť a do stredu bielej plnky dáme dve lyžice tmavej plnky. Takto pokračujeme do spotrebovania bielej a tmavej plnky. Vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 25 až 30 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 431
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

432

Podobné recepty:
  • Rýchla jogurtová torta s jahodami

    Rýchla jogurtová torta s jahodami

  • Rýchly ananásový zákusok

    Rýchly ananásový zákusok

  • Krémeš z medovníkového cesta

    Krémeš z medovníkového cesta

kuk