Žraločia polievka
2016-07-07- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Popis
Chutný exotický recept.
Ingrediencie
- 1 kg žraločieho mäsa
- 2 litre hovädzieho vývaru
- 2 veľké cibule
- 4 mrkvy
- 1 petržlen
- 3 bobkové listy
- 1 lyžičku celého čierneho korenia
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 citrón
- 65 g masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 1
- 5 dl smotany na varenie (10 %-nej)
- petržlenovú vňať
- soľ.
Postup
Krok 1
Do hovädzieho vývaru dáme pokrájané žraločie mäso, prekrojené cibule, mrkvu, petržlen, cesnak, šťavu z jedného citróna, celé čierne korenie a soľ (množstvo podľa toho, aký slaný je hovädzí vývar). Na miernom ohni varíme 3 až 4 hodiny. Ku koncu varenia pridáme bobkové listy. Mäso a zeleninu vyberieme a polievku scedíme. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zásmažku do ktorej pridáme, za stáleho miešania, smotanu. Zásmažku so smotanou prepasírujme do polievky, premiešame a povaríme asi 5 minút. Mäso zbavené kože pokrájame na menšie kúsky a pridáme do polievky. Podávame s opečenými kockami pečiva a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.