Žraločia polievka

2016-07-07

Popis

Chutný exotický recept.

Ingrediencie

  • 1 kg žraločieho mäsa
  • 2 litre hovädzieho vývaru
  • 2 veľké cibule
  • 4 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 3 bobkové listy
  • 1 lyžičku celého čierneho korenia
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1 citrón
  • 65 g masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1
  • 5 dl smotany na varenie (10 %-nej)
  • petržlenovú vňať
  • soľ.

Postup

Krok 1

Do hovädzieho vývaru dáme pokrájané žraločie mäso, prekrojené cibule, mrkvu, petržlen, cesnak, šťavu z jedného citróna, celé čierne korenie a soľ (množstvo podľa toho, aký slaný je hovädzí vývar). Na miernom ohni varíme 3 až 4 hodiny. Ku koncu varenia pridáme bobkové listy. Mäso a zeleninu vyberieme a polievku scedíme. Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zásmažku do ktorej pridáme, za stáleho miešania, smotanu. Zásmažku so smotanou prepasírujme do polievky, premiešame a povaríme asi 5 minút. Mäso zbavené kože pokrájame na menšie kúsky a pridáme do polievky. Podávame s opečenými kockami pečiva a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 836
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

837

Podobné recepty:
  • Výdatná mäsová polievka

    Výdatná mäsová polievka

  • Rajčiaková polievka s oštiepkom

    Rajčiaková polievka s oštiepkom

  • Jarná ovocná polievka

    Jarná ovocná polievka

kuk