Palócsky guláš (Palóc gulyás)

2013-01-22

Ingrediencie

  • 2 veľké cibule, 4 lyžice masti, 1 kopcovitú lyžicu mletej červenej papriky, 1 kg bravčového pliecka (môže byť aj teľacie, jahňacie, baranina), soľ, 3 bobkové listy, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 kg zemiakov, 500 g strukovej fazuľky, 2 lyžice hladkej múky, 2,5 dl kyslej smotany.

Postup

Krok 1

Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Posypeme ju mletou červenou paprikou, premiešame a rýchle pridáme na kocky pokrájané mäso. Premiešame, osolíme lyžičkou soli, pridáme bobkové listy. Mäso dusíme za občasného podlievania malým množstvom vriacej vody. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme mrkvu a petržlen pokrájaný na kocky. Keď je zelenina takmer mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, lyžičku soli, fazuľku pokrájanú na dĺžku asi dvoch centimetrov a zalejeme vriacou vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené. Do múky pridáme asi 1 dl studenej vody a metličkou vymiešame. Pridáme kyslú smotanu, dobre prešľaháme a nalejeme do gulášu. Guláš miešame pokým nezačne vrieť. Varíme asi 10 minút. Ak je guláš príliš hustý, pridáme vriacu vodu. Dochutíme soľou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1095
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1096

Podobné recepty:
  • Originálna koložvárska kapusta

    Originálna koložvárska kapusta

  • Jazyk so sardelovou omáčkou

    Jazyk so sardelovou omáčkou

  • Hovädzia pečienka na hubách

    Hovädzia pečienka na hubách

kuk