Jednoduchá talianska polievka chudobných

2013-01-23

Ingrediencie

  • 4 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 4 zemiaky, 4 lyžice nadrobno pokrájaného stopkového zeleru, 1,5 l zeleninového vývaru, 100 g bezvaječných cestovín capunti (alebo cortecce), štipku soli, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Do horúceho olivového oleja pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Krátko osmažíme, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájaný stopkový zeler (jemnejšiu časť, na ktorej sú mladé lístky). Krátko osmažíme a prilejeme zeleninový vývar. Keď začne tekutina vrieť, pridáme bezvaječné cestoviny capunti, štipku soli, mleté čierne korenie. Varíme, pokým nie su zemiaky a cestoviny mäkké. Podľa chuti dosolíme, či okoreníme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

759

Podobné recepty:
  • Hríbová polievka podľa Rasťa Piška

    Hríbová polievka podľa Rasťa Piška

  • Krupicové maslové halušky

    Krupicové maslové halušky

  • Zeleninová polievka

    Zeleninová polievka

kuk