Jednoduchá talianska polievka chudobných
2013-01-23- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 4 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 4 zemiaky, 4 lyžice nadrobno pokrájaného stopkového zeleru, 1,5 l zeleninového vývaru, 100 g bezvaječných cestovín capunti (alebo cortecce), štipku soli, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Do horúceho olivového oleja pridáme na tenké plátky pokrájaný cesnak. Krátko osmažíme, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, nadrobno pokrájaný stopkový zeler (jemnejšiu časť, na ktorej sú mladé lístky). Krátko osmažíme a prilejeme zeleninový vývar. Keď začne tekutina vrieť, pridáme bezvaječné cestoviny capunti, štipku soli, mleté čierne korenie. Varíme, pokým nie su zemiaky a cestoviny mäkké. Podľa chuti dosolíme, či okoreníme.