Pikantné mexické mäso
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Dusené mäso , Z pekáča Jula Viršíka , 1997
Ingrediencie
- 250 g červenej fazule, 700 g hovädzieho pliecka, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, polievkovú lyžicu bravčovej masti, feferónku, lyžičku soli, trochu čierneho korenia, trochu štipľavej mletej papriky, 400 g rajčín, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate.
Postup
Krok 1
Vopred namočenú fazuľu dáme variť. Varíme asi hodinu. Do roztopenej masti vložíme mäso pokrájané na kocky, nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak a za stáleho miešania opražíme. Pridáme k fazuli. Pridáme ďalej nadrobno pokrájanú feferónku, soľ, korenie, mletú papriku. Všetko spolu varíme ďalšiu hodinu. Olúpané rajčiny pokrájame na kocky a 10 minút pred dovarením pridáme k fazuli. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.