Hráškové chlebíčky
2013-02-18- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
Ingrediencie
- 250 g mrazeného hrášku, 1 lyžičku soli, 2 lyžice kryštálového cukru, 250 g ricotty, 4 listy mäty, štipku mletého bieleho korenia, bagetu, olivový olej, krém freš.
Postup
Krok 1
Mrazený hrášok tri minúty povaríme s lyžičkou soli a dvomi lyžicami cukru. Scedíme a po vychladnutí dáme do mixéra. Pridáme ricottu, pokrájané listy mäty, štipku mletého bieleho korenia a iba zľahka, niekoľkými impulzmi, rozmixujeme. Bagetu pokrájame na tenké krajčeky, pokvapkáme ich olivovým olejom a v horúcej rúre upečieme do zlatistej farby. Na každú hrianku rozotrieme lyžicu hráškovej nátierky a vrch pokvapkáme krém freshom.