Plnené pečené papriky s uhorkovým šalátom (Bulharsko)
2013-02-20- komentárov
- Kategórie: Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 4 papriky, 100 g tvarohu, 100 g fety, 1 vajce, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej pažítky, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate. Na obaľovanie: hladkú múku, vajce. Na šalát: 1 šalátovú uhorku, 1 strúčik cesnaku, 1,5 dl bieleho jogurtu, 1 lyžicu nadrobno posekaných vlašských orechov, 1 lyžicu nadrobno pokrájaného kôpru.
Postup
Krok 1
Papriky opečieme na grile alebo v rúre až do čierna. Vložíme ich do vrecúška, alebo do menšieho kastróla, uzatvoríme a necháme spariť a vychladnúť. Papriky ošúpeme. Tvaroh vymiešame s fetou a vajcom, s nadrobno pokrájanou pažítkou a nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Ošúpané papriky naplníme tvarohovou zmesou. Obalíme ich v múke, v rozšľahanom vajci a dáme do horúceho oleja. Opražíme zo všetkých strán. Podávame teplé s vychladeným uhorkovým šalátom. Šalát: uhorku ošúpeme, odstránime vodnatý stred a pokrájame na malé kocky. Pridáme prelisovaný cesnak, biely jogurt, posekané orechy, kôpor a premiešame.