Chlebová torta
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 10 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 70 min.
Popis
Poschodová torta z rôznych náplní, ktorá si Vás hneď získa!
Ingrediencie
- 250 g masla
- 250 g mascarpone
- štipka mletého čierneho korenia
- štipka soli
- štipka karí korenia
- plátok toastového chleba
- plátok šunky (prosciutta, schwarzwaldskej šunky,..)
- medvedieho cesnaku
- uhorku
- červené reďkovky (môžeme použiť aj hlávkový šalát mrkvu)
- 2 ks natvrdo uvarené vajcia
- lístky petržlenovej vňate
Postup
Krok 1
Maslo dobre vymiešame (vyšľaháme). Pridáme mascarpone a znova vymiešame. Postupne pridáme mleté čierne korenie, soľ, štipku karí korenia.
Krok 2
Nátierkou potrieme plátky chleba. Na prvý položíme plátky šunky (nemala by prečnievať), na ďalší plátky medvedieho cesnaku, tenké plátky uhorky, tenké plátky reďkovky, prípadne listy hlávkového šalátu, strúhanú mrkvu.
Krok 3
Horný plátok potrieme aj zospodu, aby sa prilepil a všetko pritlačíme. Zvyškom nátierky potrieme bočné steny a vrch. Dozdobíme plátkami medvedieho cesnaku, reďkovky, uhoriek, mrkvy, posekanými natvrdo uvarenými vajcami, lístkami petržlenovej vňate.