Slané karí tyčinky s makom
2013-03-29- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo
Ingrediencie
- 200 g hladkej múky, 200 g hrubej múky, 250 g masla, 1 lyžičku prášku do pečiva, 4 lyžice nepomletého maku, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku korenia karí, 1 dl kyslej smotany, 80 g tvrdého syra, 1 žĺtok, 1 vajce na potretie.
Postup
Krok 1
Rovnaké množstvo hladkej a hrubej múky a studené maslo rozmrvíme medzi prstami. Pridáme kyslú smotanu, postrúhaný syr, žĺtok, kypriaci prášok, soľ, celý mak, korenie karí a spracujeme na cesto. Rozvaľkáme na 1 cm hrubý plát a pokrájame na tyčinky. Poukladáme na plech, potrieme rozšľahaným vajcom (môžeme posypať sezamovými semienkami), vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 15 až 20 minút (do zlatohnedej farby).