Kapustové závitky z kameninového hrnca
2013-04-02- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Mleté mäso
Ingrediencie
- 200 g údenej prerastene slaniny s kožou, 1 kg kvasenej kapusty, 2 malé údené kolená, 300 g mletého hovädzieho mäsa, 700 g mletého bravčového mäsa, 100 g krúp alebo ryže, 1 vajce, 1 lyžičku soli, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžičku drvenej rasce, 1 lyžicu mletej červenej papriky, 20 listov čerstvej kapusty, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšiu cibuľu, 1 zelenú štipľavú papriku, jednu veľkú nožičku kvalitnej klobásy.
Postup
Krok 1
Kožu zo slaniny dáme na dno kameninového hrnca. Dáme doň aj pokrájanú slaninu. Polovicu kvasenej kapusty, malé údené kolená, prípadne údené bravčové nožičky. Mleté hovädzie a mleté bravčové mäso zmiešame s krúpami a jedným vajcom. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, drvenú rascu, mletú červenú papriky, dve lyžice vody a dobre premiešame. Cibuľu pokrájame na mesiačiky a nasypeme ju do hrnca. Pridáme aj prekrojené strúčiky cesnaku. Sparené listy kapusty naplníme mäsovou zmesou s krúpami a závitky ukladáme do hrnca. Navrch dáme kvasenú kapustu, položíme štipľavú papriku v celku, klobásu a zalejeme asi litrom vodou. Prikryjeme a vložíme do vyhriatej pece približne na dve hodiny. Na každú porciu závitkov dáme kúsok klobásy, koliesko papriky a kúsok mäsa.