Jednohubky z odpaľovaného cesta
2013-04-04- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Chuťovky, zájedky
Ingrediencie
- 2,5 dl vody, štipku soli, 100 g masla, 150 g hladkej múky, 4 vajcia. Plnka: 250 g syru s modrou plesňou, 200 g smotanového syru v črievku, 100 g masla, 120 g strúhaného syru.
Postup
Krok 1
Vodu privedieme do varu. Pridáme maslo, štipku soli a keď začne znova vrieť, vsypeme hladkú múku, zmiernime oheň a miešame až sa cesto neoddeľuje od stien kastróla. Odstavíme z ohňa, necháme čiastočne vychladnúť, miešame a postupne pridávame vajcia. Na plech s papierom na pečenie kladieme pomocou cukrárenského vrecúška kôpky menšie ako orech. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme približne 6 minút. Teplotu znížime na 120 stupňov Celzia a pečieme približne 12 minút, do zlato hnedej farby. Plech vyberieme a koláčiky necháme vychladnúť. Zo syru s modrou plesňou, smotanového syra a masla vymiešame hladkú nátierku, ktorou naplníme, pomocou cukrárenského vrecúška duté koláčiky. Špicou naplneného vrecúška prerazíme do koláčika dieru a vtlačíme plnku. Časť plnky navrstvíme aj na vrch koláčika a posypeme strúhaným syrom.