Jednohubky z odpaľovaného cesta

2013-04-04

Ingrediencie

  • 2,5 dl vody, štipku soli, 100 g masla, 150 g hladkej múky, 4 vajcia. Plnka: 250 g syru s modrou plesňou, 200 g smotanového syru v črievku, 100 g masla, 120 g strúhaného syru.

Postup

Krok 1

Vodu privedieme do varu. Pridáme maslo, štipku soli a keď začne znova vrieť, vsypeme hladkú múku, zmiernime oheň a miešame až sa cesto neoddeľuje od stien kastróla. Odstavíme z ohňa, necháme čiastočne vychladnúť, miešame a postupne pridávame vajcia. Na plech s papierom na pečenie kladieme pomocou cukrárenského vrecúška kôpky menšie ako orech. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia a pečieme približne 6 minút. Teplotu znížime na 120 stupňov Celzia a pečieme približne 12 minút, do zlato hnedej farby. Plech vyberieme a koláčiky necháme vychladnúť. Zo syru s modrou plesňou, smotanového syra a masla vymiešame hladkú nátierku, ktorou naplníme, pomocou cukrárenského vrecúška duté koláčiky. Špicou naplneného vrecúška prerazíme do koláčika dieru a vtlačíme plnku. Časť plnky navrstvíme aj na vrch koláčika a posypeme strúhaným syrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 611
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

612

Podobné recepty:
  • Pastiersky syr s banánom

    Pastiersky syr s banánom

  • Olivová nátierka

    Olivová nátierka

  • Chuťovky, jednohubky

    Chuťovky, jednohubky

kuk