Plnené bravčové nožičky

2013-04-16

Ingrediencie

  • 4 bravčové nožičky, 2,5 dl smotany na varenie (10 %-nej), 2 kuracie prsia, 100 g dubákov, 100 g šampiňónov, 100 g hlivy, 4 mrkvy, 2 petržleny, 100 g buľvového zeleru, 0,75 l mäsového vývaru, 2,5 dl smotany na šľahanie, 0,5 l portského vína, 2 bobkové listy, 150 g masla, 4 šalotky, 3 lyžice oleja, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Nožičky vykostíme, podľa možnosti až po paznechty. Poukladáme ich do hrnca s mäsovým vývarom, tromi decilitrami portského vína, bobkovými lista, očistenou a pokrájanou mrkvou, petržlenom, zelerom. Prikryjeme, vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a varíme asi dve hodiny. Nožičky vyberieme a necháme mierne vychladnúť. Na oleji speníme šalotky, pridáme pokrájané huby a krátko ich podusíme. Odstavíme z ohňa. Po miernom vychladnutí zmiešame s pokrájanými a rozmixovanými kuracími prsiami so šľahačkovou smotanou, soľou, mletým bielym korením (prípadne inými koreninami podľa chuti). Zmesou naplníme bravčové nožičky. Každú naplnenú nožičku (osobitne) zabalíme do alobalu do pôvodného tvaru, poukladáme ich na plech a približne 20 minút pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Omáčku, v ktorej sa nožičky varili precedíme, pridáme do nej dve deci portského vína, smotanu na varenie a zredukujeme do primeranej hustoty. Ku koncu redukovania pridáme maslo.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 456
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

457

Podobné recepty:
  • Plnená bravčová kotleta 'gastro'

    Plnená bravčová kotleta 'gastro'

  • Rómsky mäsovo tekvicový guláš

    Rómsky mäsovo tekvicový guláš

  • Guláš z čiernej fazule a mäsa

    Guláš z čiernej fazule a mäsa

kuk