Pošírovaná bravčová panenka
2013-04-17- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Varené mäso
Ingrediencie
- 800 g bravčovej panenky (približne 2 štyristo gramové kusy), 0,5 l mäsového vývaru, 0,5 l kvalitného červeného vína, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 vetvičku rozmarínu, 1 vetvičku tymianu, 2 bobkové listy, soľ, 80 g masla.
Postup
Krok 1
Do hrnca nalejeme mäsový vývar, červené víno, pridáme pokrájanú mrkvu, petržlen, rozmarín, tymian, bobkové listy. Varíme na miernom ohni asi hodinu. Tekutina by sa počas hodiny mala zredukovať približne na jednu tretinu. Po hodine tekutinu precedíme do čo najmenšieho hrnca či kastróla do ktorého sa neskôr zmestia neprekrojené bravčové panenky. Tekutinu privedieme do varu, vložíme panenku (mala by byť celá ponorená), prikryjeme, dáme dolu z ohňa a zabalíme do deky. Necháme pošírovať asi 20 minút. Panenku vyberieme, pridáme maslo a metličkou zašľaháme. Ak je to potrebné, pridáme soľ. Panenku pokrájame, na tanieroch prelejeme omáčkou. Podávame s dusenou zeleninou.