Beef Stroganov

2015-12-03

Popis

Obľúbené ruské jedlo z hovädzieho mäsa s chutnou omáčkou z húb, cibule a uhoriek. Beef Stroganov podávame s ryžou.

Ingrediencie

  • 500 g hovädzej sviečkovice
  • 2 ks cibule
  • 4 lyžica oleja
  • 2 lyžica masla
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 2 lyžica kečupu
  • 1/4 l mäsového vývaru
  • 2 lyžica hladkej múky
  • 2 ks menšie kyslé uhorky
  • 2.5 dl šľahačkovej smotany
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup

Krok 1

Hovädziu sviečkovú pokrájame na rezne a následne na rezance. Pridáme olej a premiešam. V chladničke necháme odstáť asi hodinku. Na oleji speníme nahrubo pokrájanú cibuľu. Pridáme lyžicu worcesterskej omáčky, lyžicu obyčajnej plnotučnej horčice, dve lyžice kečupu.

Krok 2

Krátko podusíme, pridáme vývar, dve lyžice hladkej múky rozmiešanej v smotane a približne 10 minút varíme. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme dve nahrubo postrúhané kyslé uhorky a odstavíme z ohňa. Ochutíme soľou a korením. Na masle a oleji prudko opečieme odležanú sviečkovicu.

Krok 3

Opečené mäso aj s výpekom preložíme do omáčky a premiešame. Podávame s ryžou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 483
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

484

Podobné recepty:
  • Sedliacky guláš

    Sedliacky guláš

  • Palacinková pikantná torta

    Palacinková pikantná torta

  • Guláš á lá Franz Schubert

    Guláš á lá Franz Schubert

kuk