Torta Victoria
2013-05-23- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 225 g masla alebo stuženého tuku na pečenie, 225 g krupicového cukru, 225 g vajec (4 vajcia), 225 g polohrubej múky, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 1 vrecúško kypriaceho prášku, mlieko, 3 lyžice pikantného lekváru, 1 vrecúško vanilkového cukru, 0,5 l šľahačkovej smotany, ovocie (jahody, maliny...), ovocnú šťavu.
Postup
Krok 1
Zmäknuté maslo a krupicový cukor miešame až maslo zbelie. Pridáme vajcia, vanilkový extrakt a dôkladne vymiešame. Zľahka vmiešame múku a hustotu upravíme pridaním menšieho množstva mlieka. Cesto by malo byť redšej konzistencie. Dve tortové formy vymastíme kúskom masla, alebo stuženého tuku. Cesto rovnomerne rozdelíme do oboch foriem a povrch zarovnáme. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 20 až 25 minút do svetlo hnedej farby. Či je stred upečený, skontrolujeme špajdľou. Upečené korpusy necháme asi 5 minút odležať a až potom ich vyberieme z formy. Jeden korpus potrieme lekvárom, navrstvíme naň šľahačku, do ktorej vtlačíme ovocie (jahody, maliny…) a na šľahačku položíme druhý korpus. Ten pokvapkáme ovocnou šťavou a posypeme vanilkovým cukrom.