Grilované sicílske mäsové guľky
2018-04-12- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Mleté mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 10 min.
- Celkový čas : 10 min.
Popis
Grilované sicílske mäsové guľky
Ingrediencie
- 1 kg mletého hovädzieho mäsa
- 1 viazanička petržlenovej vňate
- 1 lyžička morskej soli
- 75 g strúhaného parmezánu
- 75 g strúhanky
- 0,5 dl olivového oleja
- 1 dl plnotučného mlieka
Postup
Krok 1
Hovädzie mäso zmiešame s pokrájanou petržlenovou vňaťou, soľou, parmezánom, strúhankou, olivovým olejom a mliekom.
Krok 2
Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré sploštíme a uzatvoríme do grilovacej mriežky.
Krok 3
Nad pahrebou grilujeme z každej strany asi 4 minúty.