Šalát zo stopkového zeleru
2013-07-21- komentárov
- Kategórie: Šaláty , Šaláty - prílohy
Ingrediencie
- 3 stonky stopkového zeleru, 3 jablká, 200 g kyslej smotany, 100 g majonézy, 80 g hrozienok, 80 g slnečnicových semienok, soľ, čierne korenie.
Postup
Krok 1
Očistené stonky zeleru, bez listov a drevnatých koncov, nadrobno pokrájame. Jablká zbavené jadrovníkov pokrájame na menšie kocky a zmiešame so zelerom. Pridáme smotanu, majonézu a premiešame. Pridáme hrozienka, slnečnicové semienka (alebo posekané vlašské orechy), osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Prikryté odložíme na minimálne 30 minút do chladničky. Podávame k pečenému alebo grilovanému mäsu.