Grilovaná zelenina s tofu a ryžou
2018-03-19- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Od lusa/nidhi
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 25 min.
- Celkový čas : 25 min.
Popis
Grilovaná zelenina s tofu a ryžou
Ingrediencie
- 1 ks ryža v sáčku
- koreniny
- 1 ks žltá cuketa
- biela alebo iná paprika
- 1 a 1/2 ks mrkva
- 2 až 3 strúčik cesnaku
- repkový olej
- kurkuma
- soľ
- solčanka
- zeleninová kocka
- drvená rasca
- klinčeky
- iné korenie podľa vlastnej chuti /rozmarín a pod.../
- 1/2 kocka bieleho neochuteného tofu natural
- 1 lyžička sezamovej rastlinnej omáčky tahini
Postup
Krok 1
Ryžu uvaríme podľa návodu, do vody pridáme 2 klinčeky, kurkumu, drvenú rascu, ku koncu dáme do vody málo soli.
Krok 2
Cuketu pokrájame na kolieska, nie veľmi tenké, opečieme z oboch strán na teflonovej panvici pod pokrievkou na malom množstve oleja., prisolíme až na tanieri.
Krok 3
Papriku pokrájame na tenšie pásiky, dusíme ako cuketu, mrkvu takisto, cesnak pokrájame na tenké plátky, opečieme z oboch strán.
Krok 4
Tofu pokrájame na tenšie štvorce, alebo obdĺžniky a opečieme vo výpeku po zelenine z oboch strán do zlatova, nemusíme vôbec prichucovať.
Krok 5
Do vody si môžeme dať malé množstvo zeleninovej kocky, rozdrvíme ju a týmto zeleninu, ktorú potrebujeme, jemne počas grilovania ochutíme, môžeme pridať aj vodu, ale opatrne, aby sa z grilovania nestalo dusenie. Pri grilovaní si sami určíme stupeň zafarbenia zeleniny a tofu do zlatova, hnedasta.
Krok 6
Suchú ryžu dáme do výpeku, týmto spôsobom využijeme prebytky potravín z chladničky a pripravíme si chutnú letnú večeru, alebo ktorékoľvek iné denné jedlo.
Krok 7
Ako dezert podávame 1 čajovú lyžičku pasty "tahini"-mleté sezamové semienka