Grilovaná zelenina s tofu a ryžou

2018-03-19
  • Čas prípravy : 25 min.
  • Celkový čas : 25 min.

Popis

Grilovaná zelenina s tofu a ryžou

Ingrediencie

  • 1 ks ryža v sáčku
  • koreniny
  • 1 ks žltá cuketa
  • biela alebo iná paprika
  • 1 a 1/2 ks mrkva
  • 2 až 3 strúčik cesnaku
  • repkový olej
  • kurkuma
  • soľ
  • solčanka
  • zeleninová kocka
  • drvená rasca
  • klinčeky
  • iné korenie podľa vlastnej chuti /rozmarín a pod.../
  • 1/2 kocka bieleho neochuteného tofu natural
  • 1 lyžička sezamovej rastlinnej omáčky tahini

Postup

Krok 1

Ryžu uvaríme podľa návodu, do vody pridáme 2 klinčeky, kurkumu, drvenú rascu, ku koncu dáme do vody málo soli.

Krok 2

Cuketu pokrájame na kolieska, nie veľmi tenké, opečieme z oboch strán na teflonovej panvici pod pokrievkou na malom množstve oleja., prisolíme až na tanieri.

Krok 3

Papriku pokrájame na tenšie pásiky, dusíme ako cuketu, mrkvu takisto, cesnak pokrájame na tenké plátky, opečieme z oboch strán.

Krok 4

Tofu pokrájame na tenšie štvorce, alebo obdĺžniky a opečieme vo výpeku po zelenine z oboch strán do zlatova, nemusíme vôbec prichucovať.

Krok 5

Do vody si môžeme dať malé množstvo zeleninovej kocky, rozdrvíme ju a týmto zeleninu, ktorú potrebujeme, jemne počas grilovania ochutíme, môžeme pridať aj vodu, ale opatrne, aby sa z grilovania nestalo dusenie. Pri grilovaní si sami určíme stupeň zafarbenia zeleniny a tofu do zlatova, hnedasta.

Krok 6

Suchú ryžu dáme do výpeku, týmto spôsobom využijeme prebytky potravín z chladničky a pripravíme si chutnú letnú večeru, alebo ktorékoľvek iné denné jedlo.

Krok 7

Ako dezert podávame 1 čajovú lyžičku pasty "tahini"-mleté sezamové semienka

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 926
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

927

Podobné recepty:
  • Špagety z Punty

    Špagety z Punty

  • Bežná omáčka s kolienkami

    Bežná omáčka s kolienkami

  • Pór zapečený s ryžou a paradajkami

    Pór zapečený s ryžou a paradajkami

kuk