Bravčové rebierka pečené na zelenine

2015-12-16

Ingrediencie

  • 3 kg bravčových rebierok
  • 4 ks mrkvy
  • 1 ks petržlen
  • 50 g zeleru
  • 1 ks bobkový list
  • 1 vetvička rozmarínu
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 2 lyžica medu
  • 125 g masla
  • 2 strúčik cesnaku
  • 10 cm dlhú vetvičku estragónu
  • 1 ks citrón
  • 2 cm čerstvého chrenu
  • 4 lyžica strúhanky
  • 2 lyžička soli
  • 1/2 lyžička mletého čierneho korenia.

Postup

Krok 1

Rebierka pokrájame na 5 až 6 cm široké kúsky. Očistenú mrkvu, petržlen a zeler pokrájame na kocky a rovnomerne ich navrstvíme do pekáča. Pridáme bobkový list, lístky rozmarínu, guľôčky čierneho korenia a všetko pokvapkáme lyžicou medu. Na zeleninu poukladáme kúsky bôčika osolené a potreté prelisovaným cesnakom. Posypeme ich mletým čiernym korením, strúhaným chrenom, posekanými lístkami estragónu, strúhankou a pokvapkáme lyžicou medu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 1 hodinu. Počas pečenia polievame zmesou teplej vody s maslom.

Krok 2

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1143
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1144

Podobné recepty:
  • Zemiakové knedle plnené údeným mäsom II

    Zemiakové knedle plnené údeným mäsom II

  • Bravčové mäso na víne

    Bravčové mäso na víne

  • Bravčové mäso so zeleninou II

    Bravčové mäso so zeleninou II

kuk