Bravčové rebierka pečené na zelenine
2015-12-16- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 3 kg bravčových rebierok
- 4 ks mrkvy
- 1 ks petržlen
- 50 g zeleru
- 1 ks bobkový list
- 1 vetvička rozmarínu
- 1 lyžička celého čierneho korenia
- 2 lyžica medu
- 125 g masla
- 2 strúčik cesnaku
- 10 cm dlhú vetvičku estragónu
- 1 ks citrón
- 2 cm čerstvého chrenu
- 4 lyžica strúhanky
- 2 lyžička soli
- 1/2 lyžička mletého čierneho korenia.
Postup
Krok 1
Rebierka pokrájame na 5 až 6 cm široké kúsky. Očistenú mrkvu, petržlen a zeler pokrájame na kocky a rovnomerne ich navrstvíme do pekáča. Pridáme bobkový list, lístky rozmarínu, guľôčky čierneho korenia a všetko pokvapkáme lyžicou medu. Na zeleninu poukladáme kúsky bôčika osolené a potreté prelisovaným cesnakom. Posypeme ich mletým čiernym korením, strúhaným chrenom, posekanými lístkami estragónu, strúhankou a pokvapkáme lyžicou medu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme 1 hodinu. Počas pečenia polievame zmesou teplej vody s maslom.
Krok 2