Syrové kysnuté pagáče
2013-09-01- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku (Palmarin, Hera, ...), 170 g tvrdého syra typu Eidam, 30 g kvasníc, 2 dl kyslej smotany, 3 lyžičky soli, 1 vajce.
Postup
Krok 1
Múku a tuku zmiešame najprv iba prstami, medzi dlaňami, čím nám vzniknú akési mrvance. Tie zmiešame s s rozdrvenými kvasnicami, soľou, smotanou a 150-timi gramami postrúhaného syra. Suroviny dokonale spojíme, vytvoríme bochník a necháme nakysnúť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi jedného až 1,5 cm. Z plátu cesta vykrajujeme pagáče. Poukladáme ich na plech a necháme ešte asi 30 minút kysnúť. Pagáč potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme postrúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme do svetlo hnedej farby.