Dve omáčky k rybe a morským plodom
2018-01-10- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Dve omáčky k rybe a morským plodom
Ingrediencie
- Prvá omáčka: 1 avokádo
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- štipku čerstvo podrveného čierneho korenia
- soľ
- balzamikový ocot
- Druhá omáčka: 2,5 dl kyslej smotany
- 150 g tvarohu
- 150 g smotanového syra
- 2 lyžica majonézy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžica kečupu
- 1 vetvička čerstvého majoránu
- štipku čerstvo podrveného čierneho korenia
- soľ
Postup
Krok 1
Prvá omáčka: Avokádo vykôstkujeme, zbavíme šupky a vymiešame s citrónovou šťavou, drveným korením, soľou, balzamikovým octom. Vymiešame na kašu a necháme vychladiť. Druhá omáčka: smotanu vymiešame s tvarohom, majonézou, smotanovým syrom, citrónovú šťavu, kečupom, posekaným čerstvým majoránom, drveným korením a soľou. Omáčku necháme vychladiť.