Cigánska pečienka babky Terky
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 5
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Babičkine recepty sú vždy famózne a tento na cigánsku si určite obľúbite!
Ingrediencie
- 1 kg 1 kg bravčovej krkovičky
- mlieko
- obyčajnú (plnotučnú) horčicu
- mleté čierne korenie
- mletú červenú papriku
- 4 strúčik 4 strúčiky cesnaku
- soľ
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na 6 rezňov, naklepeme ich, posypeme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou, soľou, potrieme ich prelisovaným cesnakom a horčicou. Poukladáme ich na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme ich do druhého dňa (v chladničke).
Krok 2
Na druhý deň ich vyberieme z mlieka, zľahka osušíme a vypražíme ich na oleji z oboch strán do svetlo hneda. Podlejeme ich vodou a krátko podusíme. Podávame s chlebom, uhorkami, horčicou.