Hruškový zákusok s tvarohovou plnkou

2013-09-30

Ingrediencie

  • Na cesto: 5 vajec, 10 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžicu kakaa, 1 lyžicu hladkej múky, kakao. Krém: 1 kg tvarohu, 1 lyžičku citrónovej kôry, 2,5 dl smotany na šľahanie, 4 hrušky, 8 plátkov želatíny, 4 lyžice práškového cukru, 1 celú škoricu, 4 klinčeky, 2 dl bieleho vína, 1 lyžicu cukru do vína.

Postup

Krok 1

Päť žĺtkov vyšľaháme s piatimi lyžicami kryštálového cukru. Osobitne vyšľaháme päť bielkov do ktorých počas šľahania pridávame postupne päť lyžíc cukru. Do žĺtkov zľahka primiešame sneh z bielkov lyžicu hladkej múky a lyžicu kakaa. Cesto rozdelíme na dve polovice a vylejeme ho na dva plechy s papierom na pečenie. Povrch cesta uhladíme. Oba plechy vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov Celzia a pečieme 15 až 20 minút. Po upečení a miernom vychladnutí cesto vyklopíme na papier položíme navlhčenú utierku. To nám pomôže ľahko oddeliť papier od upečeného cesta. Plátky želatíny namočíme do misky so studenou vodou. Hrušky pokrájame na plátky dáme variť do vína s cukrom, klinčekmi a so škoricou. Uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame s citrónovou kôrou a štyrmi lyžicami cukru. Smotanu vyšľaháme a spojíme s tvarohom a vyžmýkanými plátkami želatíny. Na plát cesta navrstvíme tvarohovú hmotu. Na tvarohovú hmotu poukladáme plátky hrušiek, vrstvu tvarohovej plnky a druhé cesto, ktoré pokvapkáme šťavou, v ktorej sme varili hrušky (prípadne aj hruškovicou). Potrieme tvarohovým krémom, poukladáme hrušky Necháme v chladničke stuhnúť. Povrch posypeme (cez sito) kakaom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 567
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

568

Podobné recepty:
  • Krémeš z medovníkového cesta

    Krémeš z medovníkového cesta

  • Otcove taštičky

    Otcove taštičky

  • Poďobaný Dick

    Poďobaný Dick

kuk