Hubovo zemiakové fašírky

2015-09-29
  • Hubovo zemiakové fašírky

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov uvarených v šupke, 40 g sušených húb, 3 cibule, 1 lyžicu masti, 3 vajcia, 4 až 6 lyžíc hrubej múky, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej pažítky, 4 lyžice mlieka, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvarené v šupke, vychladnuté, ošúpeme a najemno postrúhame. Sušené huby vodou a po 15-tich minútach dáme variť. Varíme ich 10 až 15 minút, potom ich scedíme, posekáme nadrobno a pridáme k postrúhaným zemiakom. Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme ich na masi. Spolu s masťou ju pridáme k zemiakom. Pridáme jedno vajce, časť múky, pažítku a vymiešame cesto, ktoré osolíme a okoreníme. Ak je cesto riedke, pridáme ďalšiu múku. Z cesta tvarujeme fašírky, obalíme ich vo vajci s rozšľahaným mliekom a obalíme v strúhanke. Vypražíme ich v rozohriatom oleji. Podávame so zeleninovým šalátom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2094
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2095

Podobné recepty:
  • Karfiol zapekaný s vajciami a so syrom

    Karfiol zapekaný s vajciami a so syrom

  • Zelerová pochúťka

    Zelerová pochúťka

  • Karfiol v náleve

    Karfiol v náleve

kuk