Ovocná omáčka k mäsu

2013-10-20

Ingrediencie

  • 400 g malín, 100 g krupicového cukru, 1 dl vody, 1,5 dl sladkého červeného vína (portské), 1 pomaranč, 2 lyžičky zeleného korenia, 1 lyžičku škrobovej múčky, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Cukor, vodu a víno dáme variť. Keď sa cukor rozpustí, pridáme maliny a prikryté varíme na miernom ohni asi 5 minút. Omáčku prepasírujeme cez sito. Precedenú omáčku dáme na mierny oheň a pridáme zelené korenie. Škrobovú múčku rozmiešame v pomarančovej šťave a za stáleho miešania pridáme do omáčky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame k pečenému, či grilovanému mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1105
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1106

Podobné recepty:
  • Šalát z pečených zemiakov

    Šalát z pečených zemiakov

  • Ryža hrozienková

    Ryža hrozienková

  • Policajné krokety

    Policajné krokety

kuk