Kakaový tortový korpus trochu inak
2013-11-24- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 5 vajec, 5 lyžíc krupicového cukru, 4 lyžice kakaa, 1 lyžičku sódy bikarbóny, 5 lyžíc pudingového prášku „Zlatý klas“. Na parížsku šľahačku: 0,5 l šľahačkovej smotany, 100 g horkej čokolády, 30 g kakaa, 80 g cukru.
Postup
Krok 1
Bielky vyšľaháme elektrickým šľahačom s krupicovým cukrom. Do hustého snehu pridáme žĺtky a šľahačom už iba zapracujeme. Kakao, sódu bikarbónu a zlatý klas zamiešame a cez sito pridáme do snehu so žĺtkami a zapracujeme varechou (nešľaháme). Zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 30 minút. Parížska šľahačka: šľahačkovú smotanu privedieme do varu, odstavíme z ohňa a pridáme polámanú čokoládu, kakao a cukor. Miešame do rozpustenia čokolády a cukru. Odložíme do chladničky na 12 hodín. Dobre vychladenú zmes vyšľaháme elektrickým šľahačom do hustej hmoty.