Orechové trubičky

2015-09-29
  • Orechové trubičky

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 200 g stuženého tuku na pečenie, 1 vajce, 1 žĺtok, 70 g mletých orechov, 1 lyžicu kakaa. Na krém: 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 lyžicu rumu. Čokoládovú polevu.

Postup

Krok 1

Z hladkej múky, práškového cukru, tuku, vajca, 1 žĺtku, mletých orechov a kakaa vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na približne 8 hodín. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a pokrájame obdĺžniky s rozmermi 4 x 6 cm. Tie navinieme na tenké plechové trubičky a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po vychladnutí ich naplníme krémom vymiešaným z masla, práškového cukru a rumu. Konce trubičiek namáčame do roztopenej čokoládovej polevy.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1438
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1439

Podobné recepty:
  • Rýchly korpus pre zákusok

    Rýchly korpus pre zákusok

  • Lekvárové buchty z kysnutého cesta - dusené

    Lekvárové buchty z kysnutého cesta - dusené

  • Slaný cibuľový koláč s tuniakom

    Slaný cibuľový koláč s tuniakom

kuk