Slaninové knedle ako príloha ku gulášu

2013-12-05

Ingrediencie

  • 2 lyžice oleja, 1 cibuľu, 100 g slaniny, 1 lyžicu petržlenovej vňate, 1 lyžičku nadrobno pokrájaných lístkov tymianu, 3 vajcia, 1 veku, 60 g polohrubej múky, 1 dl mlieka, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Na oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu a na malé kocky pokrájanú slaninu. Keď sa cibuľa sfarbí do svetlo hneda, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Petržlenovú a tymianovú vňať rozšľaháme vo vajciach. Do misy dáme čerstvú strúhanku pripravenú z veky (rozmixujeme po menších častiach), pridáme múku, vajcia vyšľahané s bylinkami, vychladnutú cibuľu a slaninu, soľ, mleté čierne korenie. Prilejeme mlieko a miešame, pokým nevznikne tvarovateľné cesto. Ak je riedke, pridáme múku, ak je husté prilejeme mlieko. Z cesta tvarujeme mokrými rukami menšie guľky, ktoré dáme variť do mäsového vývaru. Varíme 8 až 10 minút. Podávame ako prílohu ku gulášu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 334
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

335

Podobné recepty:
  • Zemiaková knedľa so žemľami

    Zemiaková knedľa so žemľami

  • Zemiaková knedľa

    Zemiaková knedľa

  • Kôprová omáčka k zelenine

    Kôprová omáčka k zelenine

kuk