Sýte zapečené mäso
2013-12-08- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
Ingrediencie
- 4 vykostené rezne z bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, rascu, cesnak, olej, 150 g šunkovej salámy, 100 g šampiňónov, 1 lyžicu hladkej múky, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 1 lyžicu nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate, 2 žĺtky, 100 g strúhaného syra.
Postup
Krok 1
Mäso zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme rascou, potrime prelisovaným cesnakom a opečieme vo veľmi horúcom oleji z oboch strán. Mäso poukladáme do pekáča a odložíme na teplé miesto. Z panvice odoberieme väčšiu časť oleja, pridáme na rezance pokrájanú salámu, premiešame, krátko osmažíme a pridáme na hrubšie plátky (menšie na štvrtiny) pokrájané šampiňóny. Premiešame, osmažíme a poprášime múkou. Premiešame a krátko osmažíme. Pridáme smotanu, petržlenovú vňať a miešame do zhustnutia. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a dobre premiešame, najlepšie metličkou. Zmes nalejeme na opečené mäso, posypeme strúhaným syrom a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov Celzia. Zapekáme asi 15 minút. Podávame s opečenými zemiakmi.