Zelenina s bešamelovou omáčkou

2013-12-08

Ingrediencie

  • 150 g brokolice, 150 g karfiolu, 100 g mrkvy alebo baby karotky, 80 g masla, 80 g hladkej múky, 3 dl smotany na varenie (10%-nej), kocky zeleninového bujónu (podľa potreby), 2 žĺtky, soľ, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok.

Postup

Krok 1

Do vody dáme variť ružičky karfiolu, o niečo neskôr na kolieska pokrájanú mrkvu, a o niečo neskôr aj ružičky brokolice. Pridáme kocky zeleninového bujónu. Keď je zelenina takmer mäkká, vyberieme ju. Maslo zahrejeme, pridáme múku a miešame až vznikne svetlá zásmažka. Zásmažku necháme vychladnúť. Do litra vývaru zo zeleniny (ak je vývaru málo, prilejeme vodu a kocky zeleninového bujónu) a privediem do varu. Do zeleninového vývaru primiešame studenú zásmažku. Keď zhustne, časť odoberieme a do menšieho množstva primiešame smotanu a žĺtky a metličkou dobre premiešame. Smotanu s časťou vývaru a žĺtkami vrátime späť. Krátko povaríme a dochutíme soľou, korením a štipkou postrúhaného muškátového orieška. Uvarenú zeleninu prehrejeme v omáčke, alebo ju prelejeme omáčkou na tanieri.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 357
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

358

Podobné recepty:
  • Granatiersky pochod II

    Granatiersky pochod II

  • Šalát z hríbov

    Šalát z hríbov

  • Dubákové rizoto

    Dubákové rizoto

kuk