Kačacie stehná dusené s ryžou
2018-06-11- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kačica
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Kačacie stehná dusené s ryžou
Ingrediencie
- 1 ks väčšiu cibuľu
- 2 2 kačacie stehná
- soľ
- 1 ks paradajku
- 1 ks papriku
- 2 strúčik cesnaku
- 1 lyžica mletej červenej papriky
- 0,7 l hydinového vývaru
- 1/2 šálka ryže
- 150 g húb
- 1 viazanička menšiu viazaničku petržlenovej vňate
Postup
Krok 1
Kačacie stehná opečieme bez použitia tuku, najprv kožou dolu.
Krok 2
Vyberieme ich, časť tuku zlejeme a na zvyšku opražíme osolenú, nadrobno pokrájanú, cibuľu.
Krok 3
Pridáme paradajku a papriku pokrájanú na menšie kúsky.
Krok 4
Po chvíli smaženia pridáme na plátky pokrájané dva strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme hydinovým vývarom.
Krok 5
Pridáme lyžičku soľ, ryžu a premiešame.
Krok 6
Keď začne vývar vrieť, vložíme aj kačacie stehná, prikryjeme a udusíme do mäkka.
Krok 7
Na malom množstve tuku osmažíme pokrájané huby spolu s petržlenovou vňaťou a soľou.
Krok 8
Udusené huby primiešame ku kačici až pred podávaním.