Grilované kurča s vínovou marinádou

2018-03-27
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Grilované kurča s vínovou marinádou

Ingrediencie

  • 2 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1/4 lyžička mletého čierneho korenia
  • 0,5 dl tmavého balzamikového octu
  • 1,5 dl červeného vína
  • soľ
  • 1 ks kurča

Postup

Krok 1

Olej zahrejeme a pridáme doň prelisovaný cesnak. Miešame a krátko osmažíme. Pridáme štvrť lyžičky mletého čierneho korenia, premiešame a zalejeme balzamikovým octom a vínom. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme, pokým omáčka nezhustne. Pridáme lyžičku soli, premiešame a necháme vychladnúť.

Krok 2

Očistené kurča položíme na dosku chrbtovou kosťou dolu, Do kurčaťa zasunieme veľký ostrý nôž a chrbticu z vnútra presekneme až k doske. Kurča roztvoríme a silou dlaní na prsia sploštíme. Prsty zasunieme pod kožu a oddelíme ju o pŕs. Priestor medzi kožou a mäsom vyplníme (vytrieme) pripravenou marinádou z červeného vína a zvyškom marinády potrieme celé kurča, zo všetkých strán.

Krok 3

Zabalíme do alobalu a odložíme na minimálne 12 hodín do chladničky.

Krok 4

Kurča rozbalíme a preložíme na plech.

Krok 5

Potrieme ho zvyškom marinády a pečieme asi 35 minút.

Krok 6

Predpečené kurča preložíme na záhradný gril a dopečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 644
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

645

Podobné recepty:
  • Pikantná sliepka

    Pikantná sliepka

  • Exotické morčacie mäso

    Exotické morčacie mäso

  • Exotické kuracie prsia

    Exotické kuracie prsia

kuk