Grilované kurča s vínovou marinádou
2018-03-27- komentárov
- Kategórie: Hydina , Pečené (grilované) kurča
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Grilované kurča s vínovou marinádou
Ingrediencie
- 2 lyžica olivového oleja
- 2 strúčik cesnaku
- 1/4 lyžička mletého čierneho korenia
- 0,5 dl tmavého balzamikového octu
- 1,5 dl červeného vína
- soľ
- 1 ks kurča
Postup
Krok 1
Olej zahrejeme a pridáme doň prelisovaný cesnak. Miešame a krátko osmažíme. Pridáme štvrť lyžičky mletého čierneho korenia, premiešame a zalejeme balzamikovým octom a vínom. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme, pokým omáčka nezhustne. Pridáme lyžičku soli, premiešame a necháme vychladnúť.
Krok 2
Očistené kurča položíme na dosku chrbtovou kosťou dolu, Do kurčaťa zasunieme veľký ostrý nôž a chrbticu z vnútra presekneme až k doske. Kurča roztvoríme a silou dlaní na prsia sploštíme. Prsty zasunieme pod kožu a oddelíme ju o pŕs. Priestor medzi kožou a mäsom vyplníme (vytrieme) pripravenou marinádou z červeného vína a zvyškom marinády potrieme celé kurča, zo všetkých strán.
Krok 3
Zabalíme do alobalu a odložíme na minimálne 12 hodín do chladničky.
Krok 4
Kurča rozbalíme a preložíme na plech.
Krok 5
Potrieme ho zvyškom marinády a pečieme asi 35 minút.
Krok 6
Predpečené kurča preložíme na záhradný gril a dopečieme.